To hlavní, co musíte udělat, když vám PostCube přijde, je spárovat ji s mobilní aplikací, abyste mohli přijímat a odesílat zásilky, komunikovat s přepravcem, sledovat balíky na cestě i historii přepravy. Jak svou novou chytrou schránku správně nastavit a koho kontaktovat, když si nebudete vědět rady?

Kontrola PostCube a její zprovoznění

Tak jako u každé zásilky zkontrolujte už při přebírání od kurýra, jestli není krabice potlučená. Tělo PostCube i zámek umístěný na vnitřní straně dvířek by měly být bez viditelného poškození.

Do zámku pak následně vložte čtyři tužkové AA baterie, které najdete uvnitř PostCube.

Nastavení a spárování mobilní aplikace

Dalším krokem je stažení aplikace na webové adrese: https://app.postcube.cz/ (zatím pro Android, ale již brzy také pro iPhone) a její nainstalování do svého chytrého telefonu. Pak pokračujte takto:

  1. Na úvodní stránce aplikace zadejte číslo mobilního telefonu, z něhož budete chytrou schránku řídit, a vyplňte kód z potvrzovací SMS, která vám do několika minut přijde.
  2. V nastavení mobilního telefonu zapněte funkci Bluetooth a v aplikaci klikněte na „Spárovat box“.
  3. Poté zadejte číslo vaší PostCube (ID) a heslo, které najdete v přiloženém návodu. Při úspěšném spárování zámek 2krát pípne.
  4. Vyplňte doručovací adresu a v poznámce uveďte co nejpodrobnější popis umístění vaší chytré schránky. Kurýr ji díky tomu rychleji najde.
  5. V sekci „Nastavení“ klikněte na číslo své PostCube a vyzkoušejte její snadné otevření volbou „Otevřít schránku“. Zatím jen s otevřenými dvířky, abyste ověřili, zda je zámek spárován a vyskakuje správně zápatka. Uživatelé Androidu následně ze seznamu vyberou číslo schránky a kliknou na „Párovat“.

Když máte jistotu, že vše patřičně funguje, můžete přejít k ukotvení PostCube na plot, na stojnou nohu nebo na zeď. Je jen na vás, kde chcete mít chytrou schránku umístěnou.

Upozornění: nezamykejte chytrou schránku s nespárovaným zámkem!

Už zbývají jen poslední drobnosti

Po spárování zámku s mobilním telefonem našroubujte kovový kolík na závit uvnitř PostCube a ujistěte se, že jste v aplikaci prošli celou registrací, správně spárovali zámek a otestovali jeho funkčnost (viz body výše).

Nakonec zavřete dvířka PostCube a ověřte, že jde při jejich zavírání a otevírání vše hladce a nikde nic nedrhne. Tak a je to. Vaše PostCube je připravena k přijetí vaší první zásilky!

Objevil se při nastavování PostCube nějaký problém?

Kontaktujte nás ► info@postcube.cz nebo +420 739 304 189.

Ještě nemáte svou PostCube?

Ušetřete si starosti s čekáním na kurýra a jednu si pořiďte ► Objednat PostCube.

Zanechte zde svůj komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Jedna odpověď na článek “První kroky s PostCube – pojďme ji správně nastavit!”

Co děláme na Instagramu?